Červencová schůze rady města

Dnes (24.7.2024) proběhla červnová schůze rady města. Přinášíme Vám aktuální informace.

Rada města rozhodla o výběru vítězného zhotovitele na veřejnou zakázku Parkoviště na ul. Dlouhá (podél komunikace vlevo nahoru).

Rada města rozhodla o výběru vítězného dodavatele na dodávku vozidla pro Technické služby – ramenový nakladač.

Rada města rozhodla o výběru vítězného zhotovitele na veřejnou zakázku Stavební úpravy budovy Městského úřadu na ul. Divadelní 1 včetně přilehlého prostranství.

Rada města v souvislosti s prodejem objektu bývalé požární zbrojnice na Kojetíně rozhodla vypovědět výpůjčku tohoto objektu Sportovnímu klubu Kojetín, z.s.

Rada města rozhodla o provedení demolice bývalého drážního domku u cyklostezky Koleje (bývalá železniční vlečka vojenského závodu) v katastrálním území Bludovice u Nového Jičína.Rada města vzala na vědomí informaci o průběhu nabídkového řízení na prodej objektu Beskydská 176 v Žilině a rozhodla vyhlásit nové nabídkové řízení na prodej.

Rada města vzala na vědomí Rozhodnutí Ministerstva práce a sociálních věcí o poskytnutí dotace na pořízení nových vozidel pro ProSenior Nový Jičín.

Rada města vzala na vědomí Rozhodnutí o poskytnutí dotace ze Státního fondu životního prostředí ČR na projekt Intenzifikace kompostárny v Novém Jičíně.

Rada města schválila přijetí dotace z Moravskoslezského kraje na výstavbu lávky před řeku Jičínku mezi ulicí Jugoslávská a Novosady.

Rada města schválila poskytnutí individuální dotace na zajištění Linky bezpečí a Rodičovské linky.

Rada města vzala na vědomí zprávu o stavu na úseku sociální a zdravotní péče za rok 2023.

Rada města vydala Nařízení města Nový Jičín, kterým se vydává Tržní řád.

Rada města zrušila Pracovní skupinu pro správu sportovišť.

Rada města vzala na vědomí rezignaci Šárky Sochorové na funkci člena Komise Zdravého města a MA 21 a jmenovala novým členem Jana Falušiho.

Rada města vzala na vědomí zapojení města do kampaně Evropský týden mobility 2024 ve dnech 16. – 22. 9. 2024 a rozhodla o poskytnutí bezplatného jízdného cestujícím MHD Nový Jičín v tomto období.

Rada města rozhodla, aby projekt Multigenerační hřiště a Veřejná griloviště 2024 postoupily do veřejného hlasování v rámci Projektů pro Nový Jičín 2024, a aby projekt Revitalizace Hückelových vil II. – mobiliář pro zpřístupněný areál nepostoupil do veřejného hlasování.