Srpnová schůze rady města

Dnes (21.8.2024) proběhla srpnová schůze rady města. Přinášíme Vám aktuální informace.

Rada města schválila smlouvu o dílo na opravy místních komunikací v Novém Jičíně.

Rada města schválila dodatek č. 1 na veřejnou zakázku Stavební úpravy kuchyně a jídelny Základní školy Dlouhá 56.

Rada města schválila přijetí dotace z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón Ministerstva kultury ČR ve výši 920 000 Kč určenou na opravu a výměnu oken a restaurování kamenných prvků budovy radnice.

Rada města schválila přijetí dotace ve výši 1,09 mil. Kč z Ministerstva pro místní rozvoj (IROP) na vybudování autobusové zastávky na ulici Riegrova.

Rada města schválila podání žádosti o dotaci na projekt Energetické úspory Mateřské školy Trojlístek – budova Máchova 62 do výzvy Národního programu Životní prostředí.

Rada města schválila podání žádosti o dotaci na projekt Zpřístupnění věže farního kostela Nanebevzetí Panny Marie v rámci programu Interreg Česko – Polsko.

Rada města schválila podání žádosti o dotaci na zpracování architektonicko – urbanistické studie a projektové dokumentace na projekt ProSenior Nový Jičín – Domeček do programu Vouchery pro veřejný sektor – příprava projektů v Moravskoslezském kraji.

Rada města schválila poskytnutí individuální dotace pro ALZHEIMER HOME z.ú. na financování Domova se zvláštním režimem (pobytová služba pro občany města).

Rada města schválila zveřejnění záměru směny domu Dolní brána 26 ve vlastnictví města za pozemky na ulici Jičínská v Loučce.

Rada města schválila zveřejnění záměru směny pozemku za průmyslovou zónou na ulici Hřbitovní ve vlastnictví města za pozemky – areál kynologického cvičiště na ulici Suvorovova.

Rada města schválila podnájem tří parkovacích míst v prostoru mezi objektem bývalé věznice a očním centrem na ulici Tyršova a schválila pravidla pro podnájem dalších parkovacích míst.

Rada města souhlasila s přijetím daru od společnosti CTP Invest, spol. s.r.o. pro Městské kulturní středisko Nový Jičín na Slavnost města Nový Jičín.