Zářijová schůze rady města

Dnes (18.9.2024) proběhla zářijová schůze rady města. Přinášíme Vám aktuální informace.

Rada města schválila s účinností od 1. 10. 2024 ceník sociálních služeb poskytovaných organizační složkou ProSenior Nový Jičín.

Rada města schválila přijetí dotací od 14 obcí ORP Nový Jičín určených k navýšení objemu finančních prostředků Programu města Nový Jičín na podporu celoroční činnosti sociálních služeb podle zákona o sociálních službách na rok 2025.

Rada města schválila poskytnutí dotace spolku Být spolu aktivní z.s. na akci Mezinárodní den seniorů.

Rada města schválila poskytnutí dotace na částečné pokrytí provozních nákladů ALZHEIMER HOME Kateřinice.

Rada města neschválila poskytnutí daru Klubu Parkinson-Help Rožnov pod Radhoštěm.

Rada města schválila ukončení nájmu prostor skladu v areálu bývalého Horního vlakového nádraží z důvodu připravované demolice objektu.

Rada města schválila výpověď nájmu nebytových prostor (kavárny) Café Martin na Masarykově náměstí s výpovědní dobou tři měsíce.

Rada města stanovila obřadní dny pro rok 2025.

Rada města vzala na vědomí informaci o schválení lesního hospodářského plánu města Nový Jičín na období 2024 – 2033 a stanovila maximální výši těžeb a způsob hospodaření v městských lesích.

Rada města schválila přijetí dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje na realizaci projektu Podpora mezinárodní spolupráce v Novém Jičíně v roce 2024.

Rada města schválila uzavření smlouvy o společném zadávání veřejné zakázky Provozování sdílených kol ve městě Nový Jičín a Kopřivnice v letech 2025 – 2026.

Rada města vzala na vědomí informaci o hodnocení žádosti o poskytnutí dotace na projekt Obnova školního hřiště ZŠ Komenského Národní sportovní agenturou.

Rada města schválila dodatek č. 1 ke smlouvě o provozování bikesharingu v Novém Jičíně, který prodloužil dobu provozování do 31. 1. 2025.

Rada města schválila provedení demolice dvou skladů v prostoru bývalého Horního vlakového nádraží.

Rada města stanovila výši pachtovného za provozování vodovodu Straník pro rok 2025.

Rada města schválila nájem pozemků pod stavbou restaurace Na Prachárně a objektem zázemí pro TJ Sokol ŽIlina z.s. na dobu neurčitou.